Ett samtal om Riksteatern: Repertoar, Vision, Flexibilitet

Fredag

Att vara eller inte vara – Vem bryr sig?

Varför är klassikerna så viktiga inom scenkonsten och kulturen i stort? Hur ser nästa generation på klassiker? Måste de verkligen anpassas eller ha en kändis med för att dra publik? Vad är det i dessa verk som ändå gör att vi återkommer till dem om och om igen, som konstnärer och som publik? Genom en öppen diskussion vill vi dra nytta av Riksteaterns kunskap i ämnet och undersöka de frågeställningar som väcks och de universella ämnen som binder oss alla samman.

Inspiratörer: Måns Lagerlöf, ny teaterchef Riksteatern

Moderator: Peter Liljeros, verksamhetutvecklare Riksteatern

Lördag:

Samma rum? Ny publik?

Hur kan vi gemensamt locka en ny publik? Hur ser den ut? Hur kan vi tillsammans skapa långsiktiga strategier för att aktivera våra scenrum med ny energi? Vilka är våra framtida scenrum? Och hur kan våra redan etablerade publikgrupper inspirera oss att tänka nytt?

Det här samtalet reflekterar kring våra nuvarande och kommande publikgrupper och vilka berättelser vi vill ha och behöver till scenerna. Hur våra scener kan vara flexibla, förändras och fungera för nytt innehåll och ny publik. En vital och sprudlande diskussion för alla som driver en scen, ser scenkonst eller drömmer om den.

Inspiratörer:  Nora Nilsson, regissör samt Lisa Färnström, regissör

Moderator: Peter Liljeros, verksamhetsutvecklare Riksteatern

Till fredagens program
Till lördagens program