Ingen fattar utom vi

Det är vårterminen i femman. Rollerna är cementerade för länge sen. Roxana har tusen kompisar som ser henne som sin ledare utan att hon bett om det. Wilma är ny i stan och lyckas inte få en enda vän, fast hon hade massor på förra stället. Och Idas struliga gäng kallar henne liten och feg. Hela tiden måste hon bevisa att hon vågar.

På flykt från en salsakurs möts tre vilsna flickor på möbelaffärens lastbrygga. De hittar en styrka och en vänskap. Problemet är bara att det de hämtar kraften ur är ett märkligt brott.
Från 11 år

Medverkande: Johanna Lazcano, Lovisa Onnermark och Dasha Nikiforova (praktikant från Teaterhögskolan i Luleå)
Manus: Anders Duus
Regi: Nora Nilsson
Scenografi och kostym: Zofi Nilsson
Mask: Linda Goncalves
Ljuddesign: Edvin Nahlin
Producent: Riksteatern

Ingen fattar utom vi är skriven av Anders Duus, som tidigare skrivit pjäserna ”Nu är du Gud igen”, ”Apberget” och ”Carl Philips längtan” för Riksteatern. Hans dramatik har spelats internationellt och han tog emot Colombinepriset 2004.

Regisserar gör Nora Nilsson som våren 2013 regisserat ”Det intelligenta homots guide till kapitalism och socialism, med en nyckel till skriften” på Göteborgs Stadsteater. Hennes tolkning av Maria Svelands roman ”Bitterfittan” blev hösten 2012 en publiksuccé på Smålands Musik och Teater.

Scenograf och kostymdesigner är Zofi Nilsson. Zofi har under 2013 gjort kostym till ”Vår klass” på Galeasen, scenografin till ”Rain man” på Rival och är nu aktuell med scenografi och kostym på Uppsala stadsteater i ”Min vän fascisten”.

Till fredagens program
Till lördagens program