Islandia

Spaniens nya stjärnskott inom samtida dans heter Marcos Morau. Hans kompani, La Veronal, är baserat i Barcelona och har på kort tid turnerat i stora delar av världen. Morau använder berättande och tal i samklang med mycket skickliga dansare. Han kommenterar gärna sin samtid, inte minst politikerna och har ett stort intresse för de nordiska länderna. Teaterdagarna presenterar därför hans verk Islandia. Morau är inspirerad av Island som ett slags paradoxernas land. Från vulkannatur till ultramodernt samhälle. Från västerländsk trygghet till ekonomisk kris. En bild av västvärlden idag.

La Veronal omvandlar städer och länder till dans. Moskva, Portland, Köpenhamn och norrländska Härnösand är några av de platser som inspirerat det katalanska kompaniet som är ett av Spaniens mest kända både på hemmaplan och internationellt. La Veronal har vunnit ett flertal priser för sina kreativa dansföreställningar som ofta är fullspäckade med starka bilder och blinkningar till film och litteratur.
Regi: Marcos Morau
Medverkande: Inma Asensio Jiménez, Tanja Beyeler Cebrián, Marcos Morau, Lorena Nogal Navarro, Manuel Rodriguez Rodriguez, Sau-Ching Wong
Koreografi: Marcos Morau tillsammans med ensemblen
Producent: La veronal
Med stöd av Spanska ambassaden i Stockholm.
laveronal.com
Till fredagens program
Till lördagens program