Skippin’ through the graveyard

Skippin´through the graveyard – Medlemmarna i scenkonstkollektivet Bastard Produktion drar västerut med hjälp av vatten, spirituell stämsång och line-dans för att undersöka vårt kristna arv. Hur stark självinsikten blir får ni bedöma men kraftfulla försök görs att komma därhän. En av de fria aktörerna inom scenkonstens landskap i Sverige som trycker på med nya former för att berätta om vår tillvaro och vad vi påverkas av.

Med svart komik bjuder fyra osannolika missionärer på en himmelsk färd i sökandet efter meningen med tro. Med en frikyrklig besatthet ifrågasätter de sin dödlighet genom att utmana varandra och gravitationen i hopp om att komma undan helvetets heta eldar.
Skippin through the graveyard, är en unik bluegrass musikal där man utforskar ritualer och konventioner som kan verka förenande men också förödande för den mellanmänskliga kontakten. En föreställning om tro, hopp, skam, skuld och renande vattenbad.

Med stöd från Kulturrådet och Kulturförvaltningen i Stockholm.

Medverkande: Dag Andersson, Lars Bethke, Anders Larsson, Sandra Medina
Scenografi/Kostym: Linda Irenedotter Ingemansson
Mask: Maria Morgell
Ljus: Christer Billström
Ljud: Nicklas Sandström
Dramaturg: Mari Hedenius

 ”Idel otippat: temat, formen, utvecklingen…Här finns en musikskatt, här finns fyra artister som älskar den och känner den väl, men som också frågar sig: vad handlar detta om!” Expressen

”Med suverän tajming och total kontroll av instrumenten – kropparna, rösterna, musiken – kastar de mellan olika stämningslägen…publiken häpnar och skrattar” Nummer

bastardproduktion.se
vastmanlandsteater.se

Till fredagens program
Till lördagens program